Onze dirigent

Even voorstellen
Onze dirigent: Peter Dingemanse

Woont in Wateringen en is getrouwd met Tirza, zij kan bijzonder lekker vegetarisch koken en is daarenboven een begenadigd basisschoolleerkracht (op dit moment groep 3), zij hebben samen twee kinderen; Dochter Ester (1998) speelt viool en oefent dagelijks; Zoon Ruben (1995), speelt op de piano met plezier allerlei musicalnummers en opwekkingsliederen.

Stukje muzikale inleiding
Regelmatig maakt hij een arrangement voor de muziekschool of een van ‘zijn’ koren. Na de pedagogische academie heb ik orgel en kerkmuziek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en later ook keyboards aan het conservatorium van Tilburg gestudeerd. Sinds 1982 dirigeer ik diverse koren en in 1987 kwam ik als docent orgel en keyboard op de Muziekschool ‘s-Gravenzande terecht. In die tijd heb ik ook bij de educatieve dienst van het Gemeentemuseum Den Haag gewerkt en ook nog een tijdje als docent muziek op twee middelbare scholen in Den Haag. Ik heb meegewerkt aan de bundel ‘Orgelbegeleidingen bij het Liedboek voor de Adventkerk’. Nog niet zo lang geleden heb ik nog ruim een jaar op een basisschool geavontuurd.

Peter is ook nog eens heel sportief
In 2005 heeft hij de Marathon van Rotterdam en de Nijmeegse Vierdaagse gelopen. In 2008 liep hij Rotterdam zelfs binnen 4 uur.

Hij leest en koopt veel boeken
Elk boek waar maar een enigszins interessant jazzakkoord in te vinden is, koop ik. Kan ik op de terugweg misschien ook nog even langs de cd-winkel; favoriete bakken: jazz en fusion. Ik lees overigens langzaam en te weinig, maar daar staat tegenover dat ik veel koop.

Muziekscholen
In de loop der jaren heb ik op verschillende muziekscholen lesgegeven (Westland, Pijnacker, Waddinxveen), maar sinds kort ben ik vijf dagen per week te vinden in de Muziekschool Westland, een fusie van de vroegere muziekscholen ’s-Gravenzande, Naaldwijk en Monster. Vroeger had ik naast keyboard- en pianoleerlingen ook organisten, tegenwoordig is die laatste groep in mijn praktijk vrijwel uitgestorven. Ik ben vaste organist van de Adventkerk in Den Haag. Verder dirigeer ik een paar keer per jaar het projectkoor van de muziekschool en leid af en toe diverse leerlingenensembles.

Andere koren
Naast Together dirigeer ik het ‘oudere jongerenkoor’ Inspirited uit Rijswijk (vroeger jongerenkoor, tegenwoordig vooral jong van hart) het vrouwenkoor Enjoy uit Zoetermeer. Past wel goed bij zijn bouwjaar: 20-09-1957. Verder begeleid ik het KIB-koor ‘Zingen voor je Leven’ uit Den Haag.

Kortom een heel bezig baasje en een verdraaid goede dirigent