Korenfestival 2014


Het weekend van 15 en 16 maart was een druk weekend voor het koor.
Op zaterdag 15 maart zongen we op het Korenfestival. Dit is natuurlijk wel even iets anders dan in een kerk of bejaardenhuis meewerken aan een dienst. Nadat iedereen verzameld was in de sporthal werden we naar de inzingruimte gebracht, waar Toon alvast met ons ging inzingen. Peter (de dirigent) was op dat moment nog aan het optreden met zijn andere koor. Na een minuut of 5 kwam Peter erbij en werd er nog even geoefend. Daarna op naar het podium. Wie er in de zaal zaten was bijna niet te zien, maar ergens moesten, in die duisternis, 2 dames zitten die ons zouden gaan beoordelen.

Na wat inzingnummers kwamen de te beoordelen stukken (Mighty Spirit en Try the real thing) aan de beurt. De beide beoordelaars vonden het erg mooie nummers. Mighy Spirit was, volgens één van de juryleden, een uitdagend stuk omdat het a capella gezongen werd Dit deden we erg goed. Try the real thing vonden zij een vrolijk nummer waarbij de balans erg goed was. Wel moeten we iets meer letten op een goede Engelse uitspraak.

Uit het juryverslag korenfestival 2014
De jury geeft in hun eindoordeel aan dat ze kritisch zijn geweest in hun beoordeling. Het rapport geeft (erg) goed commentaar met enkel aandachtspunten om nog beter te worden.
De beoordeling door meerdere juryleden is gedaan op:

  • Zuiverheid is op zich goed, de bovenstemmen soms iets meer intoneren.
  • Balans is prima verdeeld in de verschillende stemtypen.
  • Articulatie is mooi en duidelijk, soms iets minder nadruk op de eind medeklinker.
  • Dynamiek is prachtig.
  • Tempo/ritme/samenspel wordt goed aangegeven door de dirigent, met een mindere Engelse uitspraak gaat soms de timing niet helemaal goed.
  • Repertoirekeuze en stijlbesef zijn uitdagend en goed uitgevoerd
  • Presentatie/algemene indruk zijn een kleurrijk koor en een super dirigent, echt verbeterpunt is ooit het uit het hoofd zingen van de nummers.

Al met al een geslaagde avond met als eindconclusie: Wat een goed koor met een superdirigent!