Korenfestival 2016


Link naar het Juryrapport 2016

Ja, ja het was weer zover. Ook dit jaar konden wij meedoen met het Korenfestival. Een festival dat in de Hoekstee wordt gehouden en waar zeker veel koren op inschrijven. Het is dan ook een lukkie als je mee kan doen. Tijdens de repetities hebben we erg ons best gedaan om een aantal pakkende nummers in te studeren. Het nummer Rythm of Live was wat mij betreft een knaller en zeker niet zonder risico.

Ondanks dat iedereen het serieus had geprobeerd, konden we niet allemaal de liederen uit ons hoofd zingen. En een daarvan was ik. Hierdoor werd er op het laatste moment beslist dat we de map bij ons mochten hebben. We zouden we proberen om zo weinig mogelijk vanaf het papier te lezen.

Op zaterdag 12 maart was het dan eindelijk zover. We hadden in het programma een plekje gekregen om 18.45 uur. Eigenlijk zo rond prakkiestijd. Altijd een lastige tijd om voldoende toehoorders te genereren. Maar ja we stonden voor een vakjury die ons naar eer en geweten zou beoordelen en daar ging het uiteindelijk om.

Beetje gespannen stonden wij achter de coulissen opgesteld om in ganzenpas het begeerde podium te betreden. Ja en daar sta je dan in de spotlights. De piano was bij het podium geschoven en Peter deed zijn best om een ieder aan te kunnen kijken en te voorzien van een brede smile.
Tom van Ooijen gaf een toelichting op de doelstelling van ons koor en verzekerde een ieder dat zij zouden waarnemen dat dit, in de laatste plaats, saai zou zijn. Fraai zoals Tom dit kort en bondig omschreef. Voorts gaf Tom toelichting op de nummers die wij ten gehore brachten.

Onder het zingen heb ik weinig meegekregen van publiek of jury hoewel die er zeker wel aanwezig waren.
Ik heb lekker gezongen maar vond dat ik, mede door de rechte opstelling, weinig contact had met een groot gedeelte van het koor. Ook de piano was vanaf mijn plek nauwelijks hoorbaar.

Kennelijk was dat ook helemaal niet nodig, want we kregen een prachtige beoordeling met veel positieve opmerkingen. De enige kritiek werd gegeven over de statische opstelling van het koor en de keuze van nummer die niet divers genoeg zou zijn.
Een prachtig resultaat waar het koor Together trots op mag zijn.

Toon Boks